לכבוד אחד החגים האהובים עלינו, אספנו עבורכם כמה טיפים שווים במיוחד לאירוח הבראנץ' שלכם.

 

כל בראנץ' מתחיל בסידור השולחן ויצירת האווירה המדויקת שתבטיח אירוח מוצלח. שולחן בופה הוא דרך מעולה ליצירת חווית אירוח קלילה וכיפית גם למארח וגם לאורחים.

מקמו את שולחן הבופה רחוק מאזור הישיבה (כמה שניתן) וכך תוודאו שלא נוצר עומס סביב שולחן האוכל ותבטיחו שהאורחים שלכם ינועו ברחבי הבית בכיף. בתחילת השולחן הניחו את הצלחות ואת הסכו"ם והמפיות בסופו – ככה האורחים שלכם יוכלו להגיש לעצמם מכל המטעמים שהכנתם בלי שהידיים שלהם יהיו תפוסות.

המלצה שלנו – סלסלת Sporta של המותג OYOY היא אביזר מושלם בו אפשר למקם את הסכו"ם והמפיות. הסלסלה גם שומרת על אסתטיות וגם מאפשרת לאורחים לקחת מה שהם צריכים בקלות!

המרכיב הוויזואלי משחק תפקיד מרכזי בשולחן הבופה – אנחנו אוכלים קודם כל עם העיניים. משחקים של צבעים, טקסטורות וגבהים שונים, ישדרגו את השולחן שלכם ויחמיאו לאוכל. אנחנו מאוד אוהבים לשלב צבעים וגבהים שונים עם כלים מסדרת Toppu שלנו, שגם מכניסים צבע ומרקם מהמם וגם מושלמים ככלי הגשה.

כדי להשלים את הלוק אנחנו ממליצים להוסיף ללוק סט של מפה איכותית ומפיות תואמות שמעניקות מצד אחד מראה נקי ומסודר ומצד שני אווירה ביתית וחמימה. סט מפה ומפיות בד של OYOY בפרינט משבצות עדינות בגוון אדום ישתלב באופן מושלם בשולחן החג ויכניס טוויסט שובב של צבע.

ההבדל בין אירוח רגיל לכזה שהאורחים שלכם לא יישכחו הוא בפרטים הקטנים. לפני שהמסיבה מתחילה אנחנו אוהבים להדליק נרות שגם יוצרים אווירה וגם מפיצים ריח טוב שעושה מצב רוח לחגיגה. המלצה מאיתנו - תנסו ותתאהבו בנר של Lola James Harper שהגיע אלינו ממש לאחרונה The Music Studio On Trufo Street.

 
חג השבועות לא יהיה מושלם בלי פרחים! ביקשנו ממירב בן לולו (לולו) בעלת בוטיק הפרחים האהוב עלינו לולו רומא, לתת לנו את הטיפים המנצחים שלה לסידור פרחים ברוח חג השבועות, שהוא גם חג האסיף וחג הביכורים. לולו מציעה להתמקד בפרחים בעלי נוכחות מרשימה ואלגנטית, אשר עומדים בפני עצמם במלוא הדרם. לדוגמא, סחלב מסוג צימבידיום או פילנופסיס, שניהם קלאסיים ואציליים ומתחברים עם רוח החג. לצד הסחלבים הלבנים הקלאסיים, אפשר לבחור גם בגוונים נוספים כמו ירוק, כתום, ורוד ועוד. צבעוניות מעודנת של ימי ראשית הקיץ, שהולמת גם את ערכי החג וסמליו.
 
לולו רומא, מונטיפיורי 25, תל אביב
נסו לשלב את הסחלבים עם ואזות Inka - השילוב בין הסחלב ובין כלי הזכוכית הייחודיים, מהווה חיבור מעודן בין קלאסיקה ובין מודרניזם, ויוצר שילוב מרתק.
צלחת הגבינות שמאפיינת כל-כך את חג השבועות הולכת יד ביד עם כוס יין לבן וצונן – השילוב המושלם לכל בראנץ'. כשאנחנו מחפשים את היין המושלם הזה אנחנו פונים לחברים שלנו בג'יאקונדה. ג'יאקונדה הוא בר יין המציע את לאוהבי יין מכל הסוגים והמינים את היינות הכי מעניינים וייחודים שיש בארץ ומעניק חוויה דומה לזו המוצעת מעבר לים. קבלו את ההמלצה שלהם ליינות לבנים שיתאימו בדיוק לבראנץ' שלכם.
 
Donnhoff Grauburgunder Pinot gris - דונהוף פינו גרי
פינו גרי מקסים מבושם וכמעט קטיפתי. רב פנים עם ניחוחות שופעים. עסיסי, מתובל ומינראלי. טעמים שופעים של פירות קיץ בשלים, דבש, שקדים ירוקים, אגס ורמז עדין וניל. מחיר היין 140 ₪, ולכבוד חג השבועות 100 ₪
 
Emrich Schonleber Riesling - אמריך שונלבר ריזלינג
ארומות של משמשים ומלון לצד טונים מינראליים אדמתיים מודגשים. יבש עם חומציות חיונית וריכוז טעמי פרי. סיומת מצוינת. חי וטרי ומאוד לא מתפשר!  מחיר 150 ₪
 
ג'יאקונדה, פרישמן 73, תל אביב, 052-6636638

כל פרט קטן חשוב כשזה נוגע להנאה מיין, אז אל תשכחו לשלב את המלצות היין שלנו עם כוסות היין של המותג Gabriel-Glas, שמככבות בכל הדירוגים של מי שבאמת מבין ביין. cheers!

אחד מספרי הבישול החדשים באתר הוא Ottolenghi Simple. הוא מציע מגוון של כ-130 מתכונים מדויקים, מלאים בטעמים המפורסמים של אוטולנגי אך פשוטים וקלים להכנה. כל המתכונים בספר פשוטים לפחות באחת מהדרכים הבאות: עשויים תוך שלושים דקות או פחות, עם עשרה או פחות מרכיבים, בסיר אחד, באמצעות מוצרי מזווה בסיסיים, או מוכנים מבעוד מועד לארוחות פשוטות ומבריקות להפליא. מצאנו לכם מתכון פשוט ומנצח שיתאים לבראנץ' שבועות.
 
מחבת ביצים צלויות עם כרישה וזעתר של יותם אוטולנגי
 
מרכיבים: 30 גרם חמאה 2 כפות שמן זית 2 כרישות גדולות (או 4 קטנות יותר), קצוצות וחתוכות לפרוסות של ½ ס"מ (כ-530 גרם) 1 כפית זרעי כמון, קלויים ומעוכים קלות 2 לימונים כבושים קטנים, קצוצים דק, ללא חרצנים וקליפה (30 גרם) 300 מ"ל ציר ירקות 200 גרם עלי תרד בייבי 6 ביצים גדולות 90 גרם פטה, חתיכות של 2 ס"מ 1 כף זעתר מלח ופלפל שחור.
 
הוראות הכנה:
 
שמים את החמאה ו-1 כף שמן זית במחבת סוטאז' גדולה (שימו לב שיש לכם מכסה) על אש בינונית-גבוהה. לאחר שהחמאה מתחילה להתרכך, מוסיפים את הכרישה, חצי כפית מלח והרבה פלפל שחור. מטגנים במשך 3 דקות תוך כדי ערבוב עד שהכרישה מתרככת. מוסיפים את ציר הירקות, זרעי הכמון והלימון הכבוש ומרתיחים במהירות במשך 4-5 דקות, עד שרוב הציר מתאדה. מוסיפים פנימה את עלי התרד ומבשלים עוד כדקה, ואז מנמיכים את האש לבינונית.
 
השתמשו בכף גדולה כדי ליצור 6 שקעים בתערובת ותשברו ביצה אחת לכל שקע. ממליחים את הביצים, מוסיפים את נקודות הפטה מסביבן ומכסים את המחבת עם מכסה. מבשלים 4-5 דקות, עד שהחלבונים מבושלים אך החלמונים עדיין נוזלים.
 
מערבבים את הזעתר עם כף שמן הזית שנותרה ומברישים מעל הביצים. מגישים בבת אחת, ישר מהמחבת.
 
בתאבון!